Get Personal with PBATS (#01): Milwaukee Brewers, Rafael Freitas

Get Personal with PBATS (#01): Milwaukee Brewers, Rafael Freitas

500 500 PBATS.com

PBATS is excited to announce a new series called Get Personal with PBATS.

As part of this series, both Major and Minor League Baseball athletic trainers will be sharing both personal and professional information about themselves, in order to help younger athletic trainers understand the life of a professional baseball athletic trainer, the variety of roads traveled within this profession, recommendations across a wide variety of topics, as well as some information about how these pros worked their way into professional baseball.

Our first-ever Q&A is brought to you by Rafael Freitas. Rafael is an assistant athletic trainer with the Milwaukee Brewers.

For more information about Rafael, in addition to the questions below, please visit the Brewers bio page.

1. Favorite moment as a baseball athletic trainer?

Answer: Going to the NLCS in the 2018 season, being offered a Major League Job and qualifying for the World Baseball Classic in 2013 with Team Brazil.

2. Favorite aspect about athletic training in general?

Answer: Teamwork and the relationships you create with staff and players.

3. Advice for young athletic trainers trying to get in baseball?

Answer: Keep checking the PBATS website for internship and job opportunities.

4. Hobby outside of work?

Answer: Traveling overseas, Brazilian Jiu-Jitsu & autobiography books 

5. Favorite Quote?

Answer: “Leave your ego out the door”

6. What’s a book you’d recommend?

Answer: Legacy by James Kerr

7. How many years have you been an Athletic Trainer?

Answer: 10 years

8. What is your personal motto to live by?

Answer: “Don’t assume” 

9. What was your favorite Athletic Training Class when you were in school?

Answer: Upper and Lower Extremity Evaluation

10. Favorite city to travel to?

Answer: San Diego, CA

##

A huge thanks to Rafael for contributing this information to the series. And please check back next week for another edition of the Get Personal with PBATS series.